Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, το 14ο Δημοτικό Σχολείο της Ρόδου γιόρτασε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα αθλητικών εκδηλώσεων, στο οποίο συμμετείχαν όλα τα παιδιά. Το Βοηθητικό Στάδιο του Διαγόρα, όπου διεξάχθηκαν τα αγωνίσματα, γέμισε χαρά, ενέργεια και αθλητικό πνεύμα. Υπό την καθοδήγηση του γυμναστή κ. Καραγεώργου Πέτρου και τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν τα παρακάτω αγωνίσματα:
Τρέξιμο 20 – 50 – 100 μέτρων: Τα παιδιά μας έτρεξαν με χαρά και ενθουσιασμό, αντιμετωπίζοντας την αντίσταση του ανέμου.
Τρέξιμο – σκυταλοδρομία: Η συνεργασία ήταν το κλειδί στην επιτυχία σε αυτό τον αγώνα. Οι μαθητές μας πέρασαν τη σκυτάλη με πάθος και αφοσίωση, καλύπτοντας μαζί την απόσταση πολλών μέτρων.
Στίβος Μάχης: Στον αγώνα αυτό, τα παιδιά πάλεψαν με χαμόγελα και δύναμη. Οι κώνοι και τα στεφάνια ήταν μόνο εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν στην πορεία τους προς τη νίκη.
Σκυταλοδρομία: Με κώνους και εμπόδια στην πορεία, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας απέδειξαν το ανεξάντλητο πνεύμα τους και την αποφασιστικότητά τους να ξεπερνούν κάθε πρόκληση.
Τα Μικρά Ποντίκια: Στον κόσμο του κυνηγητού, τα παιδιά των τριών πρώτων τάξεων έδειξαν την αφοσίωσή τους για να προστατεύσουν τις πολύτιμες ουρίτσες τους.
Οι Μικροί Αλεξιπτωτιστές: Σε αυτή τη δραστηριότητα μάθαμε πόσο σημαντική είναι η ομαδική εργασία και η αλληλοβοήθεια.
Αγώνας Ποδοσφαίρου: Ολοκληρώσαμε την ημέρα με έναν αγώνα ποδοσφαίρου, όπου οι μικροί μας αθλητές έδειξαν τις δεξιότητές τους στο γήπεδο.

Αυτή η ημέρα μάς δίδαξε πολλά. Μας έμαθε τη σημασία του να αγωνιζόμαστε με ψυχή, του να ανταγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και του να συνεργαζόμαστε ως μία ομάδα. Μας έμαθε να προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον.
Ας συνεχίσουμε να αναζητούμε το αθλητικό πνεύμα και τη συνεργασία. Ας είμαστε πάντα πρόθυμοι να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ζωής με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 14ου Δ.Σ. Ρόδου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...