Παγκόσμια ημέρα αναπηρίας

Η “Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας” καθιερώθηκε το 1992 από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκέμβρη. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία, αλλά συνδέεται με την υιοθέτηση του προγράμματος δράσης για τα άτομα με αναπηρία, στις 3 Δεκέμβρη του 1982.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιας μορφής αναπηρία.
Το σχολείο μας, κινούμενο προς τον στόχο της καλλιέργειας της ενσυναίσθησης, του σεβασμού στη διαφορετικότητα, του δημοκρατικού διαλόγου και της ενεργού πολιτειότητας, οργάνωσε την ακόλουθη δράση. Σε συνεργασία με το ειδικό σχολείο Treehouse του Λονδίνου, όπου διδάσκει μια Ελληνίδα συνάδελφος, ετοιμάσαμε δυο τηλεδιασκέψεις. Αρχικά, οι μαθητές μας συστήθηκαν στα αγγλικά, ενώ ετοίμασαν και ταμπελάκια- κάρτες με οικουμενικά και πανανθρώπινα μηνύματα, όπως ο σεβασμός, η ισότητα και η δημοκρατία. Έπειτα, οι δασκάλες του Treehouse έδειξαν στους μαθητές μας τη νοηματική γλώσσα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μελλοντική συνάντηση. Στη δεύτερη τηλεδιάσκεψή μας, οι μαθητές από το Λονδίνο, μας ετοίμασαν κάρτες με ευχές στα ελληνικά και τα αγγλικά, ενώ μας έστειλαν ένα βίντεο με ένα τραγούδι στη νοηματική γλώσσα. Δώσαμε την υπόσχεσή μας για ανταλλαγή ευχετήριων καρτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...